Чорнослив рекомендують при проблемах із кишківнком - при метеоризмі, відчутті тяжкості, розпиранні і болі в животі.

Регулярне вживання чорносливу може допомогти запобігти запору. 

Це пояснюється тим, що чорнослив, або сушена слива, є чудовим джерелом клітковини, яка допомогає моториці кишечника.

Чорнослив запобігає серцевому нападу: нові факти про користь сушеної сливи

100-грамова порція чорносливу (близько 10 шт.) містить близько 7 г клітковини, що є щоденною потребою в ній організму.

Згідно з останніми рекомендаціями Міністерства сільського господарства США, жінкам рекомендується споживати від 22 до 28 г клітковини, тоді як чоловіки повинні споживати від 28 до 34 г клітковини щодня.

Чорнослив сприяє зміцненню кісток

"Клітковина - лише одна з багатьох важливих переваг чорнослива",- каже науковий співробітник Крістофер Мор.

В одному дослідженні, опублікованому в академічному журналі Osteoporosis International, вчені виявили, що вживання п'яти -шести чорносливин щодня може допомогти запобігти втраті кісткової маси.

Це дослідження може бути особливо важливим для жінок у постменопаузі, у яких знижений рівень естрогену може з часом зробити їх сприйнятливими до низької щільності кісткової тканини.

У дослідженні 2016 р. Мор посилається на вище, спеціально досліджуючи споживання чорносливу у жінок у постменопаузі, які страждають остеопенією - станом, який описує слабкі кістки через втрату кісткової маси.

Ті, хто споживав п'ять-шість штук чорносливу щодня протягом шести місяців, змогли запобігти втраті мінеральної щільності кісток.

Чорнослив допоможе серцю

"Поєднайте це з новими даними, що свідчать про те, що така ж кількість чорносливу може допомогти покращити фактори ризику серцевих захворювань та запалень, і у вас, безумовно, є виграшне доповнення до раціону та їжа, яка має бути постійною у вашому раціоні", - каже дослідник.

Чорнослив не просто допоможе травленню, він також може допомогти зберегти кістки і запобігти серцевим захворюванням.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Джерело