Чорнослив рекомендують при проблемах із кишківнком - при метеоризмі, відчутті тяжкості, розпиранні і болі в животі.
Регулярне вживання чорносливу може допомогти запобігти запору.
Це пояснюється тим, що чорнослив, або сушена слива, є чудовим джерелом клітковини, яка допомогає моториці кишечника.
100-грамова порція чорносливу (близько 10 шт.) містить близько 7 г клітковини, що є щоденною потребою в ній організму.
Згідно з останніми рекомендаціями Міністерства сільського господарства США, жінкам рекомендується споживати від 22 до 28 г клітковини, тоді як чоловіки повинні споживати від 28 до 34 г клітковини щодня.
Чорнослив сприяє зміцненню кісток
"Клітковина - лише одна з багатьох важливих переваг чорнослива",- каже науковий співробітник Крістофер Мор.
В одному дослідженні, опублікованому в академічному журналі Osteoporosis International, вчені виявили, що вживання п'яти -шести чорносливин щодня може допомогти запобігти втраті кісткової маси.
Це дослідження може бути особливо важливим для жінок у постменопаузі, у яких знижений рівень естрогену може з часом зробити їх сприйнятливими до низької щільності кісткової тканини.
У дослідженні 2016 р. Мор посилається на вище, спеціально досліджуючи споживання чорносливу у жінок у постменопаузі, які страждають остеопенією - станом, який описує слабкі кістки через втрату кісткової маси.
Ті, хто споживав п'ять-шість штук чорносливу щодня протягом шести місяців, змогли запобігти втраті мінеральної щільності кісток.
Чорнослив допоможе серцю
"Поєднайте це з новими даними, що свідчать про те, що така ж кількість чорносливу може допомогти покращити фактори ризику серцевих захворювань та запалень, і у вас, безумовно, є виграшне доповнення до раціону та їжа, яка має бути постійною у вашому раціоні", - каже дослідник.
Чорнослив не просто допоможе травленню, він також може допомогти зберегти кістки і запобігти серцевим захворюванням.
Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.
Джерело