Кулінарний оглядачі і фахівець з хімії їжі Клер Лоуер знайшла ідеальний рецепт варіння яєць круто. Про це вона написала на ресурсі lifehacker.

На її думку, метод, при якому яйця 5 хвилин варяться в окропі, потім 5 хвилин «відпочивають» в гарячій воді і потім 5 хвилин охолоджуються в холоді, дає не той результат, який очікується.

Це не працює: кулінар назвав головну помилку при варінні яєць, і підказав ідеальний рецепт

Це не працює: кулінар назвав головну помилку при варінні яєць, і підказав ідеальний рецепт

Замість "вершкових золотистих жовтків", обіцяних стількома блогами про рецепти, виходять жовтки, які знаходяться на межі "чогось жахливого".

Це не працює: кулінар назвав головну помилку при варінні яєць, і підказав ідеальний рецепт

"Вищезгаданий яєчний жовток хороший, якщо його розтерти з великою кількістю майонезу, але він занадто сухий, щоб їсти тільки з невеликою кількістю солі», - впевнена Лоуер.

Яйця, які залишають «доходити» протягом п'яти хвилин після того, як минув час приготування, завжди знаходяться на межі того, що жовтки стануть сірими.

"Ви втрачаєте красу щойно застиглого по-справжньому вершкового жовтка. Деякі можуть назвати це "середньою варінням", і я думаю, ви теж можете це зробити, якщо хочете, Хоча я як і раніше вважаю, що саме такий жовток-ідеальний», – додає Клер.

Хоча в незліченних кулінарних книгах, блогах і журналах вам, ймовірно, говорили, що ідеальні яйця, зварені круто, виглядають інакше, блогер закликає всіх кинути виклик старим способам і подумати про те, що по-справжньому смачно.

На її думку, найсмачніші жовтки виходять, якщо відмовитися від середніх п'яти хвилин – тобто п'ять хвилин варити і п'ять хвилин остуджувати в крижаній бані або під проточною водою.

"Відмовтеся від" 5-5-5 «і прийміть»5-5". Це все, що вам потрібно для ідеальних яєць, зварених круто", - резюмує вона.

Джерело